Bosrand Berg en Dal

Contact gegevens

Adres:
Bosrand Berg en Dal
Johannaweg 65
6571 GE Berg en Dal

Contactpersoon

Chantal Lukken-Veenman

Bereikbaarheid

Met de auto
Er kan op het terrein geparkeerd worden.

Met de bus
Bushalte Vijverhof (100 meter), Prins Alexanderlaan (550 meter)

Welkom in BosrandIn Bosrand woont u zoveel mogelijk net als thuis. Want wij begrijpen dat als u moet verhuizen omdat het thuis niet maar gaat, u het liefst uw vertrouwde leven voortzet. Samen met uw naasten zorgen we voor een fijn en veilig thuis. Er zijn altijd zorgmedewerkers in de buurt.


Locatie & ligging

Wonen in Bosrand is wonen aan de rand van het bos en toch dichtbij de stad. Loslopende kippen, ezels en schapen in de wei; Bosrand ademt natuur. Bosrand ligt in de Nijmeegse wijk Kwakkenberg, naast woonzorglocatie Vlindertuin. Ze zijn met elkaar verbonden door ‘De Verbinding’. In deze gezamenlijke ontmoetingsruimte kunt u terecht voor een kopje koffie of thee en kunt u meedoen met verschillende activiteiten.

(Als) thuis wonen

In Bosrand wonen 48 mensen. Op iedere etage zijn twee woongroepen met acht bewoners en een vast team medewerkers. Iedere woongroep heeft een eigen huiskamer. U bepaalt of u in uw woon-/slaapkamer eet of in de gezamenlijke huiskamer. Als u het leuk vindt, helpt u mee met het verzorgen van de maaltijden. Of u doet andere alledaagse dingen zoals huishoudelijke klusjes of het verzorgen van de dieren in het naastgelegen dierenpark.

Uw appartement

Verhuist u naar Bosrand, dan krijgt u een eigen woon-/slaapkamer met badkamer. De kamer is ingericht met een hoog-laag bed, nachtkastje, linnenkast, vitrage, overgordijnen en vloerbedekking. De rest van de spullen neemt u zelf mee.   

Samen zorgen

Samen met u en uw naasten bespreken we welke zorg u nodig heeft en hoe u deze het beste kunt krijgen. Dit leggen we vast in een zorgleefplan. We zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk woont zoals thuis. We kijken vooral naar wat u zelf nog kunt. Uw naasten helpen met het schoonhouden van uw appartement.

De specialist ouderengeneeskunde is verantwoordelijk voor de medische zorg. Als het nodig is, komt er een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste, diëtiste of psycholoog naar Bosrand.  

Vrijwilligers organiseren veel activiteiten voor Bosrand en de naastgelegen woonzorglocatie Vlindertuin. Wandelen, spelletjes doen, koffie drinken, televisie kijken: te veel om op te noemen. Soms gaan ze ook alleen met u op pad of met de tuktuk naar de stad.

Een zorgindicatie is nodig

Om in aanmerking te komen voor een appartement in Bosrand, heeft u een zorgindicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw zorgindicatie vraagt u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Met deze zorgindicatie kunt u zich inschrijven bij een woonlocatie.

Bosrand is geschikt voor mensen met de volgende indicaties:

  • VV5 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV7 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Bosrand? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht