Bosrand Berg en Dal

Contact gegevens

Adres:
Bosrand Berg en Dal
Johannaweg 65
6571 GE Berg en Dal

Contactpersoon

Mevrouw M. Kessels

Bereikbaarheid

Met de auto
Er kan op het terrein geparkeerd worden.

Met de bus
Bushalte Vijverhof (100 meter), Prins Alexanderlaan (550 meter)

Natuurlijk aan de rand van het bos; BosrandLoslopende kippen, ezels, schapen en herten in de wei; Bosrand ademt natuur. Gelegen aan de rand van het bos en toch dichtbij de stad. Binnen draait het om u. We doen er alles aan om te zorgen dat u fijn woont. En betrekken uw familie zoveel mogelijk bij uw leven.

Bosrand; uw nieuwe thuis

Bosrand ligt tussen het dierenpark en woonlocatie Vlindertuin. Er wonen 48 mensen in Bosrand. Op iedere etage zijn twee woongroepen met een vast team medewerkers. Overdag bent u meestal in de huiskamer waar u bezig bent met alledaagse dingen. Zoals eenvoudige huishoudelijke klusjes, muziek luisteren of lezen. Wilt u liever naar buiten? Vanaf de begane grond loopt u zo de binnentuin in. In Bosrand is altijd wel een plek waar u zich prettig voelt.

Het blijft uw leven 

Verhuist u naar Bosrand? Dan krijgt u een eigen appartement met een woon- en slaapkamer. Toilet en badkamer deelt u met uw buurman of buurvrouw. U mag uw eigen spullen meenemen. Wel staat er standaard een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast in uw appartement. En wordt voor lakens, handdoeken en washandjes gezorgd.

Goede zorg in de buurt 

Onze woonbegeleiders zijn dag en nacht aanwezig en helpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld met wassen en aankleden. We zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk woont zoals thuis. Kijken vooral naar wat u zelf nog kunt. En waarmee uw familie of vrienden kan helpen. Samen bespreken we welke zorg u nodig heeft. Dit leggen we vast in een zorgleefplan.

Van alles te doen 

Een groot gedeelte van de dag brengt u door in de huiskamer. Van de maaltijden maken we altijd een fijn moment. Als u het leuk vindt om mee te helpen, kan dat. U moet zich prettig voelen, het blijft uw leven.

Vrijwillige medewerkers 

Bosrand wordt letterlijk verbonden met naastgelegen woonlocatie Vlindertuin door “De Verbinding”. Hier kunt u terecht voor een kopje koffie en activiteiten die worden georganiseerd door vrijwilligers. Soms gaan ze ook alleen met u op pad. Of met de tuktuk naar de stad.


Voorzieningen & activiteiten

Bushalte
Bos en/of Park
Fysiotherapie en/of ergotherapie
Gratis parkeren
Kapper
Pedicure
Restaurant
Tuin
Supermarkt
Gezamelijke activiteiten
Spelletjes

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Bosrand heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • VV5 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV7 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Heeft u al een indicatie?

Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling.  

      024-301 76 20 

    zorgbemiddeling@zzgzorggroep.nl 

 

Wilt u een keer komen kijken?

Wilt u een keer komen kijken in Bosrand? Dat kan. Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op om een afspraak te maken. 

Deze velden zijn verplicht