HomeWijkverpleging

Onze teams wijkverpleging bieden u zorg thuis in Nijmegen en omgeving

U woont zelfstandig thuis in uw vertrouwde omgeving, maar kunt af en toe wel verpleegkundige zorg gebruiken. Bij eenvoudige vragen doet u wellicht een beroep op uw eigen netwerk. Voor professionele zorg schakelt u onze teams wijkverpleging in. Tijdelijk of misschien voor langere tijd. Wij kijken samen met u naar de beste zorg.

Werkgebied van onze wijkverpleging

Onze kleinschalige wijkteams fungeren als een spin in het web: wij weten wat er speelt in de wijk, kennen de ‘sociale kaart’ en hebben nauwe contacten met allerlei instanties op het gebied van zorg en welzijn. Daarom kunnen we adequaat en snel handelen bij allerlei vragen rondom gezondheid en sociaal welbevinden.

De kosten voor de zorg worden vergoed vanuit de zorgverzekering. Zonder eigen bijdrage. Onze teams zijn klein, zodat u met een vaste groep mensen te maken heeft. Dat is vertrouwd, schept een band en zorgt voor herkenning.

Waar ondersteunen we bij?

  • verzorgen van een wond
  • goed gebruik van hulpmiddelen en medicijnen
  • infomeren & adviseren over uw ziekte of beperking
  • regelen van hulp om thuis te blijven wonen (denk aan aanpassingen in huis of hulp van mantelzorgers of vrijwilligers)
  • omgaan met uw dementerende partner of familielid

Lees de folder of over wijkverpleging of het het interview “Wij kennen de wijk en de wijk kent ons”
met Pauline Arts-de Witt, wijkverpleegkundige in team Ooij en Leuth.

 

Domoticazorg

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Met de regie op uw leven in eigen hand? De afdeling Domoticazorg van ZZG zorggroep is continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het raakvlak van zorg en technologie om uw zelfredzaamheid thuis te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een medicijndoos die u begeleidt bij het gebruik van een medicatie. Of aan een sleutelkluis, die ervoor zorgt dat de thuiszorg ook naar binnen kan indien u niet (meer) zelf in staat bent de deur te openen.

Om deel te nemen aan een domoticazorgproject kunt u benaderd worden door uw team Wijkverpleging. Heeft u vragen over onze projecten? Neem dan contact op met de afdeling Domoticazorg: 024 – 366 57 77.