HomeWonen met zorgTerra

Terra

Wonen met dementie

In de nabijheid van Centraal Station Nijmegen en het Waalfront ligt de nieuwe beschermde woonvorm Terra.

Op het voormalige Hartmannterrein aan de Graspieperhof in Nijmegen West ligt Terra. Terra biedt een thuis aan 26 dementerende ouderen die hier samenwonen in vier groepswoningen. De vier woningen hebben ieder een eigen sfeer en uitstraling, onder andere door de combinatie van oude en nieuwe meubels. Boven de groepswoningen liggen vijf appartementen voor partners van dementerende bewoners.

Kleinschalig

Door de kleinschaligheid kan er op professionele wijze 24-uurs zorg, behandeling, welzijn en begeleiding worden geboden. Kern van deze zorg is dat de ondersteuning en begeleiding aansluit bij de belevingswereld en leefwijze van iedere individuele cliënt. Dit betekent respectvol omgaan met zaken als leefstijl, dagelijkse gewoontes, sociale achtergrond, mogelijkheden en beperkingen, identiteit en levensovertuiging van de bewoner.

Dicht bij elkaar blijven

In samenwerking met woningcorporatie Talis bieden wij de mogelijkheid om als partner van een dementerende een appartement in hetzelfde gebouw te huren. Hiervoor zijn vijf appartementen beschikbaar. Door de nabijheid kan men makkelijker en flexibeler zorg en aandacht geven aan de zorgbehoevende partner wanneer gewenst. En deze zorg wordt gedeeld met professionals. De verzorgende partner staat er dus niet meer alleen voor.

Samen wonen kan ook

Ook paren waarvan een persoon lijdt aan (beginnende) dementie kunnen voor deze appartementen in aanmerking komen. Zij wonen samen in het appartement maar hebben de mogelijkheid om de dementerende partner gedurende een of meer dagdelen in een van de kleinschalige woongroepen te laten verblijven. Dit geeft de andere partner de gelegenheid om bijvoorbeeld een boodschap te doen, naar een hobbyclub te gaan of uit te rusten.

Van thuis naar Terra naar huis

Speciaal voor mensen die zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar wel merken dat hun geheugen het steeds vaker laat afweten, biedt Terra dagbehandeling, nachtzorg, of logeermogelijkheden. Gewoon, om even zonder zorgen te genieten van gezelligheid en zorg binnen handbereik. Om daarna weer opgeladen naar huis terug te keren. Een fijn gevoel, ook voor de naasten.

Meer informatie?

ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen

ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen (afgekort ZZN) ondersteunt u in uw zoektocht naar een nieuwe woonomgeving. Wilt u meer informatie over wonen in Terra of over de overige woon- en zorgmogelijkheden in Nijmegen? Bel dan tijdens kantooruren naar ZZN: 024 – 301 76 20.

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij Terra? Marion Brouwer, coördinator Welzijn, vertelt u er graag meer over: m.brouwer@zzgzorggroep.nl

Adres Terra

Graspieperhof 166 – 170
6541 NN Nijmegen
Bekijk Terra via Google Maps

T. 024 – 301 77 50


Terug naar wonen met zorg