HomeWonen met zorgTerra

Terra

Wonen met dementie

Bij Terra u mag zijn wie u bent

Het sociale karakter van het Waterkwartier is voelbaar in Terra. Iedereen kent elkaar. Is recht door zee en heeft het hart op de tong. In Terra heerst een huiselijke sfeer met ouderwetse gezelligheid. Verhuist u naar Terra, dan neemt u uw sociale netwerk mee. U mag zijn wie u bent, want ieder mens is uniek. Zorg en activiteiten stemmen we af op uw wens. Zodat u zich bij ons thuis voelt.

Terra; uw nieuwe thuis

De twee onderste etages horen bij Terra (vier woongroepen voor 27 bewoners). Op de bovenste etages zijn enkele appartementen beschikbaar voor mantelzorgers. Zo kan uw (eventuele) partner toch dicht bij u in de buurt wonen. De appartementen worden verhuurd via woningbouwvereniging Talis.

Uw woonruimte

Verhuist u naar Terra? Dan krijgt u een zit-slaapkamer met een eigen of gedeelde badkamer. Een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast is aanwezig. Verder richt u uw kamer naar eigen smaak en wens in. Met uw vertrouwde spullen.

Meer informatie leest u in de brochure van Terra.

Het blijft uw leven

Overdag bent u meestal in de gezamenlijke huiskamer. Samen doen we het huishouden. Of activiteiten zoals bingo of een spelletje op de Ipad. Natuurlijk bepaalt u dat zelf. Niks hoeft alles mag. Wel bewegen we veel. Zo blijft u zo lang mogelijk fit.

Bekijk hieronder alle voorzieningen van Terra:

Beweegruimte
Bushalte
Gezamenlijke activiteiten
Gratis parkeren
Huisdier
Laptop
Tuin
Wi-Fi

Altijd zorg in de buurt

Iedere woongroep heeft een vast team van medewerkers. Ook ’s nachts is altijd een woonbegeleider aanwezig (een woonbegeleider per vier woningen). Daarnaast is er een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, fysiotherapeut en ergotherapeut verbonden aan Terra.

Enthousiaste vrijwilligers

Zo’n 25 vrijwilligers helpen mee. Met het ontbijt klaarmaken of  met activiteiten. Of ze gaan mee met een uitstapje. Bezoek aan de dierentuin, kermis, het Lions concert; slechts een kleine greep uit de activiteiten. We werken ook veel samen met verschillende partners in de wijk.

Welke zorgindicatie is nodig?

Voor een woning in Terra heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

U kunt zich inschrijven met de volgende indicaties:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst.

T: 024-3017620 of E: zorgbemiddeling.nijm@zzgzorggroep.nl

Staat u al op de wachtlijst voor Terra en woont u nog thuis? Dan biedt Terra ook dagbehandeling.

Wilt u een keer komen kijken?

Dan bent u natuurlijk van harte welkom. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Adres:

Terra
Graspieperhof 166-170
6541 NN Nijmegen

Contactpersoon:

Mevrouw D. van Gogh

Telefoon:

024 – 301 77 50

E-mail:

d.vangogh@zzgzorggroep.nl

Met de auto:

Er kan op een parkeerterrein aan de overkant van de Sperwerstraat gratis geparkeerd worden.

Met de bus:

Bushaltes: Zwaluwstraat (450 meter), Centraal Station (750 meter), Havenweg (800 meter)


Terug naar wonen met zorg