HomeWonen met zorgKloostertuin

Kloostertuin

Wonen met lichamelijke achteruitgang

Zelfstandig wonen met zorg bij de hand in Kloostertuin op Park Mariëndaal in het Groesbeekse centrum.

Op Park Mariëndaal in het centrum van Groesbeek ligt Kloostertuin, een modern wooncomplex voor senioren. De bovenste drie verdiepingen van het gebouw zijn bestemd voor mensen die in meer of mindere mate zorg en/of ondersteuning nodig hebben.

In Kloostertuin zijn 39 appartementen waarin mensen zelfstandig wonen met de benodigde zorg bij de hand. Ze huren hun appartement van een woningcorporatie en ontvangen de benodigde zorg en ondersteuning van bijvoorbeeld thuiszorg.

Naast Kloostertuin liggen op Park Mariëndaal de twee nieuwe woongebouwen Heuvelrijk en Rozenboog. Het park wordt op dit moment nieuw ingericht en vormt een directe groene verbinding met de voorzieningen van het park en de rest van het Groesbeekse centrum.

Kloostertuin is gebouwd op de plek van het voormalige kloostercomplex van de ‘Zusters onder de Bogen’. Een deel van het oorspronkelijke gebouw is blijven staan; de kapel van het kloostercomplex is nog in originele staat. Kloostertuin kreeg hiervoor een nominatie voor de Erfgoedprijs Monument en Landschap 2017.

Meer informatie?

Procedure voor wonen in Kloostertuin

De appartementen worden verhuurd door ZZG Vastgoed Beheer. Wilt u in aanmerking komen voor een appartement in Kloostertuin? Dan heeft u in de meeste gevallen een indicatie nodig, afgegeven door Centrum indicatiestelling zorg (CIZ).

Vrijwilliger worden?

Onze ruim 900 vrijwilligers zijn van grote betekenis voor onze organisatie. Iets voor een ander betekenen, nieuwe mensen leren kennen of eigen talenten benutten. In een prettige, ongedwongen sfeer kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van onze cliënten.

Vrijwilliger worden bij Kloostertuin? Yvonne Janssen vertelt u er graag meer over: yv.janssen@zzgzorggroep.nl

Adres Kloostertuin

Stationsweg 9
6561 BZ Groesbeek
Bekijk Kloostertuin via Google Maps

T. (024) 301 75 75


Terug naar wonen met zorg