HomeWonen met zorgHart van Mook

Hart van Mook

Wonen met dementie | Wonen met lichamelijke achteruitgang

Video: Sjaak Jakobs, inwoner van gemeente Mook & Middelaar, interviewt Leon Koppen van KlokGroep over de nieuwbouw. 

Wonen in hartje Mook met zorg bij de hand

In het hart van Mook bouwen we een nieuwe woonvoorziening voor ouderen. Hart van Mook; met de  privacy van een eigen appartement, gezelligheid van het samen zijn in de gemeenschappelijke ruimtes, het dorpse karakter én deskundige zorg van ZZG zorggroep.

Het woonzorgcomplex krijgt 38 comfortabele appartementen. Hiervan zijn 24 appartementen geschikt voor mensen met dementie. En dertien voor mensen die in beperkte mate zorg nodig hebben. Een appartement is bestemd voor kortdurend verblijf (tijdelijke opvang met zorg).

 

Een eigen appartement met gezamenlijke tuinkamer

In Hart van Mook krijgen bewoners een eigen appartement met volledige privacy. De appartementen hebben een woonkamer met compacte open keuken, slaapkamer (1 of 2) en een badkamer. Op de begane grond komt een gezamenlijke tuinkamer. Ook andere inwoners van de gemeente mogen van deze gemeenschappelijke, openbare ruimte gebruikmaken. Bewoners kunnen hier straks samen met buurtbewoners tal van buurtactiviteiten op eigen initiatief organiseren.

Beschermd wonen: voor mensen met dementie

De woonvoorziening van beschermd wonen krijgt diverse beleefhoeken waar alleen of samen verschillende activiteiten ondernomen kunnen worden. Bijvoorbeeld een geheugenspelletje op de tovertafel of een eindje fietsen op een beweegtoestel in virtueel Parijs. Gezamenlijk eten of koffie drinken in de grote buurtkamer. Of lekker naar buiten in de belevingsgerichte, aangelegde en afgeschermde tuin. Bewoners ontvangen 24 uur per dag liefdevolle zorg en ondersteuning van de woonbegeleiders van ZZG zorggroep.

Beschut wonen: voor mensen met lichamelijke achteruitgang

In de woonvoorziening voor beschut wonen, woont men geheel zelfstandig en is zorg van deskundige zorgmedewerkers bij de hand. Wonen en zorg zijn gescheiden. Zorg krijgt men van een zorgaanbieder. Huur wordt betaald aan de woningverhuurder. De appartementen zijn ruim genoeg voor twee personen.

Veel voorzieningen in de buurt

Mook is een kleine gemeenschap met een dorps karakter. In de directe omgeving zijn voorzieningen aanwezig. Zoals een kerk, gezondheidscentrum, gemeenschapshuis, winkelcentrum, gemeentehuis en restaurants. Rondom Mook kunt u genieten van de natuurschoon van De Mookerhei, Sint-Jansberg, Maasvallei en recreatiegebied de Mookerplas. Het centrum van Nijmegen is binnen vijftien minuten met de auto bereikbaar.

De bouw is volop aan de gang

Het nieuwe woonzorgcomplex komt op de hoek van de Groesbeekseweg en de Koningin Julianastraat. De woonvoorziening voor beschermd heet ‘Mookerhof’ en de woonvoorziening voor beschut wonen het ‘Mookerplein’. De verwachting is dat de nieuwe bewoners in het eerste kwartaal van 2020 hun intrek kunnen nemen. Het gebouw realiseren we samen met KlokGroep.

Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden over de nieuwbouw verschijnt er elke twee maanden een nieuwsbrief. U kunt deze bekijken via onderstaande links.

Nummer 3, juni 2019
Nummer 2, april 2019
Nummer 1, februari 2019

Een zorgindicatie is nodig

Voor een appartement in Hart van Mook is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Omdat de bouw net begonnen is, kunt u zich nu alleen als belangstellende aanmelden. Inschrijven is op een later moment mogelijk met de volgende indicaties:

Voor de woonvoorziening beschermd wonen:

  • VV05 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • VV07 / zorgprofiel VV beschermd wonen met zeer intensieve zorg vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Voor de woonvoorziening beschut wonen:

  • VV04 / zorgprofiel VV beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging.
  • VV06 / zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.

Interesse in een woning?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Hart van Mook? Vul hieronder uw gegevens in, dan bellen wij terug om uw vragen te beantwoorden.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Nieuwe medewerkers en vrijwilligers gezocht

Als de nieuwe bewoners hun appartement betrekken, zijn er ook nieuwe medewerkers nodig. Er is veel mogelijk bij Hart van Mook. Zo kunt u al met een zorg- of welzijnsdiploma aan de slag. Wilt u meer weten over werken bij Hart van Mook? Neem contact op met onze recruiter Iris Jansen, 06 – 12 01 12 08 of i.jansen@zzgzorggroep.nl

Meer informatie?
Ga naar werkenbijzzgzorggroep.nl

Als vrijwilliger kunt u het welzijn van de bewoners vergroten door te helpen bij gezamenlijke activiteiten of door een ‘maatje’ te worden van een bewoner.


Terug naar wonen met zorg