HomeWonen met zorgHart van Mook

Hart van Mook

Wonen met dementie|Wonen met lichamelijke achteruitgang

In hartje Mook zijn we gestart met de bouw van een nieuwe woonvoorziening voor ouderen. De privacy van een eigen appartement, de gezelligheid van het samen zijn in de gemeenschappelijke ruimtes, het dorpse karakter van de gemeente én deskundige zorg van ZZG zorggroep bij de hand, dat is Hart van Mook!

Het woon-zorgcomplex krijgt 38 comfortabele appartementen. Hiervan zijn 24 appartementen geschikt voor mensen met dementie (beschermd wonen). Voor mensen die in beperkte mate zorg nodig (beschut wonen) hebben, komen dertien appartementen beschikbaar. Een appartement is bestemd voor kortdurend verblijf (tijdelijke opvang met zorg).

Voor mensen met dementie

Bij het ontwerp van de nieuwbouw stond veiligheid voor mensen met dementie hoog in het vaandel. Elke bewoner heeft de privacy van een eigen appartement dat bestaat uit een woonkamer met compacte open keuken, slaapkamer en een badkamer. Elke etage krijgt op de gang diverse beleefhoeken waar alleen of samen diverse activiteiten kunnen worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan een geheugenspelletje op de tovertafel of een eindje fietsen in virtueel Parijs op de Silverfitt beweegtoestellen. In de grote buurtkamer met keuken kunnen alle bewoners samen zitten, koffie drinken en gezamenlijk eten. Lekker naar buiten kan natuurlijk ook. In de belevingsgerichte aangelegde en afgeschermde tuin genieten bewoners veilig en rustig van het buiten zijn. Bewoners ontvangen 24 uur per dag liefdevolle zorg en ondersteuning van de woonbegeleiders van ZZG zorggroep.

Voor mensen met lichamelijke achteruitgang

In het gedeelte beschut wonen mensen zelfstandig in hun eigen appartement. Voor hun zorghulpvraag is zorg van medewerkers van ZZG zorggroep bij de hand. Een appartement heeft naast een woonkamer met keuken, een badkamer en een of twee slaapkamers. De woningen zijn ruim genoeg om er met z’n tweeën te wonen. Op de begane grond hebben de bewoners de beschikking over een tuinkamer. Ook andere inwoners van de gemeente mogen van deze gemeenschappelijke openbare ruimte gebruik maken. Hier kunnen tal van buurtactiviteiten op eigen initiatief ontwikkeld worden.

Ligging

Het gebouw komt op de hoek van de Groesbeekseweg en de Koningin Julianastraat. Mook is een kleine gemeenschap met een dorps karakter. In de directe omgeving zijn voorzieningen aanwezig, zoals een kerk, een gezondheidscentrum, een gemeenschapshuis, een winkelcentrum, het gemeentehuis en restaurants. Rondom Mook is veel natuurschoon te bewonderen, zoals de Mookerhei, de Sint-Jansberg, de Maasvallei en recreatiegebied de Mookerplas. Binnen 15 minuten is het centrum van Nijmegen met de auto bereikbaar.

Oplevering

De verwachting is dat de nieuwbouw eind 2019 gereed is en dat de eerste bewoners begin 2020 hun intrek kunnen nemen. Het gebouw realiseren we samen met KlokBouwOntwikkeling.

Hart van Mook

Hart van Mook is de naam van het nieuwbouwproject dat bestaat uit het woon-zorgcomplex van ZZG zorggroep en 8 koopwoningen die KlokBouwOntwikkeling realiseert. Het woon-zorgcomplex krijgt zowel voor beschermd- als beschut wonen op termijn een eigen locatienaam. Inwoners van de gemeente worden uitgenodigd om hierover mee te denken. Klik hier om uw voorkeur voor een naamduo aan te geven.

Interesse?

Voor de laatste ontwikkelingen over de nieuwbouwwoningen in Hart van Mook, ga naar www.hartvanmook.nl. Wilt u meer informatie over wonen voor ouderen in Hart van Mook? Neem dan contact op met Marlies Garritsen, projectmanager, T 06 – 19 26 70 78. Wilt u meer informatie over werken bij een van de nieuwe woonlocaties in Mook? Kijk dan op www.werkenbijzzgzorggroep.nl of neem contact op met recruiter Marina van Wijk, T 06 – 53 59 74 43, m.vanwijk@werkenbijzzgzorggroep.nl

 

.


Terug naar wonen met zorg