HomeWonen met zorgDe Vlechting

De Vlechting

Wonen met lichamelijke achteruitgang

Bij De Vlechting staat u er niet alleen voor

De deur bij De Vlechting in de Nijmeegse wijk Dukenburg staat altijd open. Ook de deur naar buiten. Want De Vlechting is een open huis; u gaat en staat waar u wilt. Uw leven zet u voort zoals u dat fijn vindt. We houden van ‘samen’. Maar de keuze om mee te doen is altijd aan u.

De Vlechting; uw nieuwe huis

De Vlechting heeft 32 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. Op iedere verdieping is een buurtkamer met een gezamenlijke woonkeuken. Op vaste momenten van de dag drinken we hier samen koffie of thee en eten de maaltijden. Een luchtje scheppen kan in de grote tuin van De Vlechting. Bij mooi weer worden hier ook activiteiten gehouden.

Uw appartement

Verhuist u naar De Vlechting? Dan krijgt u een eigen appartement met woon/slaapkamer, badkamer en keukenblok. Standaard staat er een elektrisch verstelbaar bed en kledingkast. De rest van de spullen neemt u zelf mee. In uw appartement zet u uw leven voort zoals u dat gewend bent. U ontvangt bezoek. En als u het fijn vindt, eet u in uw appartement. Kookt u liever zelf, dan kan dat ook.

Veel te doen

Uw familie en naasten blijven actief betrokken. Ook bij de zorg. Samen kijken we hoe we u kunnen ondersteunen en waar u zich prettig bij voelt. In De Vlechting zijn veel activiteiten; van fietsprogramma’s tot het spelen van een spelletje. Ook in de buurt is veel te beleven. Om de hoek van De Vlechting ligt het buurtcentrum en Winkelcentrum Dukenburg.

Bekijk hieronder alle voorzieningen van De Vlechting en de omgeving:

Betaald parkeren
Beweegruimte
Bushalte
Fysiotherapie / ergotherapie
Gezamenlijke activiteiten
Kapper
Kerk
Multifunctionele ruimte
Park
Spelmateriaal
Winkel / supermarkt

Goede zorg

Per verdieping is altijd een woonbegeleider aanwezig (ook ’s nachts). En twee rondom etenstijd. Daarnaast is er extra begeleiding waar nodig. Twee dagen per week een specialist ouderengeneeskunde en anderhalve dag per week een fysiotherapeut. Natuurlijk komen ze ook als dat nodig is. Datzelfde geldt voor de logopedist, diëtist en ergotherapeut.

Enthousiaste vrijwilligers

In De Vlechting werken ook vrijwilligers. Ze verzorgen de tuin, ondersteunen bij de maaltijden, beheren de bibliotheek en spelen spelletjes. Contact tussen jong en oud is belangrijk. Daarom zingen leerlingen van de Mauritsschool regelmatig liedjes. Eens in de twee weken komen peuters spelen. En SpelenderGrijs verzorgt samen met talentvolle studenten van Radboud Universiteit en HAN workshops en colleges.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in Vlechting heeft u een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan vanaf indicatie VV6 / Zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve zorg en verpleging.

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst:

T: 024-3017620 of E: zorgbemiddeling.nijm@zzgzorggroep.nl

 

Afspraak maken?

Wilt u een keer komen kijken in De Vlechting? Vul hieronder uw gegevens in, dan maken we een afspraak voor een bezichtiging.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Adres:

De Vlechting
Zwanenveld 7380
6538 TN Nijmegen

Locatiemanager:

Mevrouw E. Colenbrander

Telefoon:

06-10 74 81 19

E-mail:

e.colenbrander@zzgzorggroep.nl

Met de auto:

Ruime betaalde parkeergelegenheid rondom het gebouw

Met de bus:

Bushaltes: Zwanenveld 10e str. (280m), Zwanenveld 12e str. (350m), Tolhuis 10e straat (650m), Station Dukenburg (700m)


Terug naar wonen met zorg