HomeWonen met zorgDe Vlechting

De Vlechting

Wonen met lichamelijke achteruitgang

Wonen met lichamelijke achteruitgang in de wijk Zwanenveld, Nijmegen Dukenburg.

Zoekt u een nieuw thuis omdat zelfstandig wonen niet meer lukt? Woonlocatie De Vlechting opende in 2016 haar deuren in de wijk Zwanenveld in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg. Er wonen mensen die professionele zorg nodig hebben door een complexe lichamelijke zorgvraag.

Uw appartement

In De Vlechting zijn 32 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. U woont in een ruim appartement met eigen sanitair en een keukenblok. Anders dan in een traditioneel verpleeghuis, heeft u in De Vlechting alle voorzieningen om zo veel als mogelijk uw eigen leven te blijven leiden. Zorg is 24 uur per dag in de buurt.

Gezamenlijke woonkeuken en tuin

Naast de appartementen is er op iedere verdieping een gezamenlijke woonkeuken met terras of balkon. Daar ontmoet u uw medebewoners. Er wordt iedere dag op vaste momenten samen koffie en thee gedronken. Ook wordt er samen gegeten. In de ochtend en de middag is er een broodmaaltijd en ‘s avonds wordt er gekookt door de woonbegeleiders. Als u het fijn vindt, kunt u uw maaltijd ook in uw eigen appartement opeten. En als u liever zelf kookt, is dat ook mogelijk in uw eigen appartement.

Rondom De Vlechting is een grote tuin in aanleg. Indien u dat wilt kunt u nog meebepalen hoe deze wordt ingericht.

Professionele zorg

Een vast team van medewerkers levert de complexe lichamelijke zorg in De Vlechting. Dat team bestaat uit woonbegeleiders, een casemanager en een arts (specialisme: ouderengeneeskunde). Verder zijn ook een fysiotherapeut, logopedist, diëtist en ergotherapeut werkzaam voor De Vlechting.

Van 7.00 tot 23.00 uur zijn op iedere verdieping een of twee woonbegeleiders aan het werk. ‘s Nachts is er altijd een woonbegeleider in het gebouw. Een verpleegkundige is dan op afroep beschikbaar.

Verder wordt samengewerkt met een gespecialiseerde tandartsenpraktijk die de bewoners van De Vlechting in hun appartement bezoekt. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw eigen tandarts aan te houden.

Actieve rol familie en mantelzorgers

Bij De Vlechting kunt u uw leven zo veel als mogelijk voortzetten zoals u gewend bent. Uw familie en naasten blijven actief betrokken, ook bij de zorg. Samen met u en uw familie kijken we hoe we u kunnen ondersteunen en waar u zich prettig bij voelt.

Veel vrijwilligers

Een grote groep vrijwilligers is actief bij De Vlechting. Zij helpen een handje bij activiteiten. Zo wordt er samen in de woonkeuken gepuzzeld of buiten een wandeling gemaakt.

  • Vrijwilliger worden bij De Vlechting? Jolanda van Dam, coördinator Welzijn, vertelt u er graag meer over: j.vandam@zzgzorggroep.nl

Voorzieningen in de buurt

De Vlechting ligt middenin de wijk Zwanenveld in Dukenburg, vlakbij winkelcentrum Dukenburg. Ook het buurtcentrum ligt dichtbij, waar u een kop koffie of thee kunt drinken. Met de auto bent u binnen twintig minuten in de stad.

Voorzieningen in De Vlechting

Elke week komt er een vaste kapper naar De Vlechting. U kunt vooraf een afspraak maken. Als u zich liever door een familielid of bekende wilt laten knippen kunt u gebruik maken van de kappershoek.
Bij De Vlechting is een pastoraal medewerker werkzaam. Wilt u een persoonlijk gesprek of heeft u vragen over zingeving dan kunt u bij deze medewerker terecht. Regelmatig worden vieringen georganiseerd.

Meer informatie en rondleiding

Wonen in De Vlechting kan met een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg. Samenwonen is mogelijk, mits een van beiden een zorgindicatie heeft. Bij vragen en voor meer informatie kunt u contact opnemen met casemanager Greetje Doedens. Zij verzorgt ook rondleidingen.

Inschrijven appartement

Heeft u al een zorgindicatie en is uw keuze gevallen op wonen in De Vlechting? Dan kunt u direct contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij zijn op de hoogte van de actuele wachtlijst van De Vlechting en andere woonvormen van ZZG zorggroep in Nijmegen.

Bereikbaarheid en contact

De Vlechting is gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Bij eigen vervoer is er voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.

De Vlechting
Zwanenveld 7380
6538 TN Nijmegen
T. 024 – 301 81 20
Bekijk De Vlechting via Google Maps


Terug naar wonen met zorg