HomeWonen met zorgDe Horizon

De Horizon

Wonen met dementie | Wonen met lichamelijke achteruitgang

De Horizon Nijmegen; aandacht voor bewegen

Als u verhuist naar De Horizon in Nijmegen, leeft u verder op de manier zoals u gewend bent. U maakt van uw appartement een nieuw thuis. Wij vinden het belangrijk dat u de juiste aandacht krijgt. Wat u zelf kunt, blijft u gewoon doen. Wij ondersteunen als dat nodig is. Bewegen is onderdeel van onze zorg, dit bevordert het algemeen welzijn.

Wonen in het hart van De Meijhorst

De Horizon ligt middenin de Nijmeegse wijk Dukenburg. Een gloednieuw en kleurrijk gebouw. Met totaal drie verdiepingen (zestien appartementen per verdieping). Voor  bewoners met dementie en bewoners met lichamelijke achteruitgang.

Aangepast appartement

Alles is aanwezig om prettig te wonen. En te slapen. Zo is de badkamer aangepast en de slaapkamer uitgerust met een elektrisch verstelbaar bed. Uw appartement wordt schoongemaakt (de was wordt niet gedaan). Iedere week drie kwartier. Is dit niet voldoende? Dan kunt u natuurlijk ook familie vragen om te helpen. Of u regelt betaalde hulp.

Van alles te doen

Er is volop levendigheid in De Horzion. Samen koken, geheugen trainen, en gymmen. Op z’n tijd zingen we Nijmeegse liedjes. Met studenten van Hogeschool Arnhem Nijmegen en ROC Sport en Beweging werkt u aan uw conditie. Balspelen, spiertraining of sporten in de beweegtuin. Alles kan.

Bekijk hieronder de voorzieningen van De Horizon en de omgeving:

Beweegruimte
Bibliotheek
Bushalte
Fysiotherapie / ergotherapie
Gezamenlijke activiteiten
Gratis parkeren
Huisdier
Kapper
Kerk
Laptop
Multifunctionele ruimte
Pedicure
Spelmateriaal
Tuin
Wi-Fi
Winkel / supermarkt
Zwembad

Dag en nacht verzorging

Iedere verdieping heeft twee vaste teams medewerkers. Zij stemmen de juiste zorg met u af. Heeft u bijvoorbeeld fysiotherapie nodig? Dan komt de fysiotherapeut naar De Horizon. Dagelijkse hulp krijgt u van de woonbegeleider. Die helpt met wassen en aankleden (als dat nodig is). Ook ’s nachts zijn twee medewerkers aanwezig.

Jong en oud helpt mee

Ruim vijftig vrijwilligers helpen mee met allerlei activiteiten. Vanuit de wijk is veel aandacht voor de bewoners van De Horizon. Wekelijks komt een groepje kleuters spelletjes doen. En er is nauw contact met de Ontmoetingskerk. De pastor brengt geregeld een bezoek aan De Horizon voor een mis of de communie.

Een zorgindicatie is nodig

Voor een woning in De Horizon is een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze vraagt u aan bij Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Inschrijven kan met de volgende indicaties:

  • Bij dementie: vanaf  VV05/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve dementiezorg.
  • Bij lichamelijke uiteruitgang: vanaf VV06/ zorgprofiel VV beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging.

Heeft u al een indicatie? Dan kunt u contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij kunnen u ook meer vertellen over de wachtlijst:

T: 024-3017620 / E: zorgbemiddeling.nijm@zzgzorggroep.nl

 

Wilt u langskomen?

U bent welkom voor een rondleiding in De Horizon. Vul hieronder uw gegevens in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • Uw gegevens worden zorgvuldig behandeld en niet aan derden verstrekt.

Contact

Adres:

De Horizon
Meijhorst 2001
6537 GA Nijmegen

Locatiemanager:
Vera Bax

T: 024-3018130
E: v.bax@zzgzorggroep.nl

Met de auto:

Op het eigen parkeerterrein bij de vooringang (gratis).

Met de bus:

Bushalte Meijhorst-Sporthal


Terug naar wonen met zorg