HomeWonen met zorgDe Horizon

De Horizon

Wonen met dementie|Wonen met lichamelijke achteruitgang

Wonen met zorg in de wijk Meijhorst in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg.

Zoekt u een nieuw thuis omdat er sprake is van dementie of een complexe zorgvraag? Woont u graag in het hart van de wijk Meijhorst in Nijmegen Dukenburg? In een nieuwe woonvorm, in uw eigen appartement en met de mogelijkheid om anderen te ontmoeten in de gezamenlijke ruimtes? Bij De Horizon ontvangt u de zorg die u nodig heeft én is er volop aandacht voor welzijn.

In De Horizon zijn 48 appartementen, verdeeld over zes woongroepen. De appartementen bestaan uit een woonkamer, open keuken, slaapkamer en badkamer. Anders dan in een traditioneel verpleeghuis, heeft u in De Horizon alle voorzieningen om uw eigen leven te blijven leiden.

Gemeenschappelijke ruimtes

Naast uw eigen appartement, kunt u gebruik maken van de gezamenlijke buurtkamer met keuken. Deze deelt u met de zeven medebewoners uit de woongroep. In de buurtkamer staat het dagelijks leven voorop. Er wordt samen de krant gelezen, koffie gedronken, tv gekeken en gegeten. Bij mooi weer gaan de deuren naar de tuin of het balkon open. In de gangen van het gebouw zijn themahoeken ingericht. Zo is er een schildersatelier, een bibliotheek en een beweeghoek.

Het openbare deel van de tuin van De Horizon is omgetoverd tot een zogenoemde beweegtuin. Dat is een plek voor senioren om op buitentoestellen actief te bewegen. De beweegtuin is er voor de bewoners van De Horizon en ook voor alle andere inwoners van de wijk Dukenburg.

Professionele zorg

In drie van de zes woongroepen wonen mensen die door dementie (waaronder Alzheimer) niet meer zelfstandig kunnen wonen. In de andere drie groepen wonen mensen met een complexe lichamelijke zorgvraag. Net als thuis is ook in De Horizon de hulp van uw eventuele partner, maar ook van familie, buren, kennissen en mensen uit de wijk erg belangrijk. Samen zijn we verantwoordelijk voor uw zorg en welzijn en een huiselijke sfeer.

De zorg in De Horizon, is afgestemd op uw behoefte. Zo kunnen onze woonbegeleiders u helpen bij uw dagelijkse persoonlijke verzorging zoals het in en uit bed komen en douchen. Ook helpen ze u met verpleegkundige zorg, zoals het verzorgen van een wond of het toedienen van medicijnen. Tussen de zorgtaken door, creëren ze in de buurtkamer een gezellige en huiselijke sfeer. En natuurlijk verzorgen ze, waar mogelijk samen met u en uw naasten, heerlijke maaltijden.

Bij De Horizon is een vast team van woonbegeleiders, een casemanager en een arts (specialisme: ouderengeneeskunde) gekoppeld aan een woongroep. Daarnaast heeft De Horizon een locatiemanager. Als dat nodig is, kan een fysiotherapeut, ergotherapeut of psycholoog ingeschakeld worden. Van 7.00 tot 23.00 uur is op iedere groep een woonbegeleider aan het werk, op drukke momenten ondersteund door een extra woonbegeleider. ’s Nachts zijn er in het gebouw twee woonbegeleiders aanwezig. Een specialist ouderengeneeskunde is dan op afroep beschikbaar.

Welzijn

Bij De Horizon is er volop aandacht voor het welzijn van alle bewoners. Naasten, vrijwilligers en stagiaires organiseren zowel individuele- als groepsactiviteiten. Zo wordt er door wie interesse heeft gezwommen bij het naastgelegen zwembad, deelgenomen aan de liederentafel bij het wijkcentrum, gewandeld door de groene omgeving en boodschappen gedaan bij de weekmarkt of in het winkelcentrum aan de overkant.

  • Vrijwilliger worden bij De Horizon? Martijn Arts, coördinator Welzijn, vertelt u er graag meer over: mar.arts@zzgzorggroep.nl

Bij De Horizon wordt volop samengewerkt met andere organisaties. Zo is er een samenwerking met de ontmoetingskerk voor zingeving. Zorgen studenten van de HAN voor sport- en beweegprogramma’s. En zien we regelmatig de kinderen van basisschool Meijhorst en buitenschoolse opvang Abeltje.

Meer informatie en rondleiding

Wonen in De Horizon kan met een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg. Samenwonen is mogelijk, mits een van beiden een zorgindicatie heeft. Casemanager Margriet van Vugt kan u meer informatie geven en een rondleiding verzorgen.

Inschrijven appartement

Heeft u al een zorgindicatie en is uw keuze gevallen op wonen in De Horizon? Dan kunt u direct contact opnemen met ZZG Zorgbemiddeling Nijmegen. Zij beheren de wachtlijst van De Horizon en andere woonvormen van ZZG zorggroep in Nijmegen.

Bereikbaarheid en contact

De Horizon is gemakkelijk bereikbaar per openbaar vervoer. Bij eigen vervoer is er voldoende parkeergelegenheid.

De Horizon
Meijhorst 2001
6537 GA Nijmegen
T. 024 – 301 81 30
Bekijk De Horizon op Google Maps


Terug naar wonen met zorg