HomeWonen met zorgDe Hagert

De Hagert

Wonen met dementie

Op een steenworp afstand van Wijchen, aan de rand van het historische dorp Leur, ligt woonzorgboerderij de Hagert.

Een bijzondere woonzorgboerderij, waar dementerende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking leven in een landelijke omgeving, middenin de maatschappij.

Bij de Hagert bepaalt de beleving van de boerderij en het buitenleven het ritme van de dag. Bewoners krijgen zorg en ondersteuning op maat in een kleinschalige boerderijomgeving. Dieren, een moestuin, een bloementuin en activiteiten op het erf bepalen de sfeer. Veel mensen die bij de Hagert wonen, zijn opgegroeid op het platteland of hebben affiniteit met het boerenleven.

De Hagert heeft naast een woon- en zorgfunctie voor bewoners ook een functie voor de mensen uit de omgeving. Er is een ontmoetingsruimte waar dagbesteding en dagactiviteiten plaatsvinden en waar bezoekers gezellig een kopje koffie kunnen drinken. Eens per twee weken organiseert de Hagert voor zelfstandig wonende ouderen uit de omgeving het project ‘Eten en ontmoeten’. Samen bereiden deelnemers een heus driegangen diner voor waarna er gezamenlijk getafeld wordt. Verder is de Hagert een steunpunt voor ouderen uit de omgeving.

Sinds de opening in 2006 is de Hagert uitgegroeid tot een woonzorgvoorziening waar het goed toeven is voor alle bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Kwaliteitsbeoordelingen en tevredenheidsonderzoeken tonen aan dat gebruikers en deskundigen de zorg op de Hagert positief waarderen.

Meer informatie?

Bekijk de website van de Hagert.

Woonzorgboerderij de Hagert

Leurseweg 10
6601 ZZ Wijchen
T. (024) 648 67 00
Bekijk de Hagert via Google Maps


Terug naar wonen met zorg