HomeWonen met zorgDe Elst

De Elst

Wonen met dementie

Zelfstandig wonen in Wijchen-Noord; veilig én met zorg nabij

Tussen woon-zorgcomplex De Oogst en basisschool De Buizerd staat De Elst. Een gebouw met drie verdiepingen met daarin 22 appartementen voor mensen met dementie op de bovenste twee etages. Hier zijn ook buurtkamers, waar bewoners en mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. Op de begane grond bevinden zich een huisartsenpraktijk en een apotheek. De Elst komt te liggen in een nieuw park.

Beschermd wonen

De Elst is bestemd voor mensen met dementie. Op deze locatie ontvangen bewoners 24-uurszorg en toezicht in een veilige omgeving. Elke bewoner heeft de privacy van zijn eigen appartement. Het appartement bestaat uit een woonkamer met compacte open keuken, slaapkamer, ruime badkamer en balkon. Er zijn ook kleinere appartementen met zit/slaapkamer beschikbaar. Op elke etage is een buurtkamer waar de bewoner anderen kan ontmoeten.

Wonen met partner

Het is mogelijk om met twee personen in een appartement van De Elst te wonen. Een van de twee partners heeft dan wel een zorgindicatie nodig.

Woonservicegebied Wijchen-Noord

De Elst ligt in woonservicegebied Wijchen-Noord. Dit gebied bestaat uit (huur)woningen waar diverse vormen van zorg en ontmoeten mogelijk zijn. Naast diverse woon-zorgcomplexen vestigen zich ook een huisartsenpraktijk en een apotheek. Daarnaast komt er op het plein een kiosk voor uitleen van hulpmiddelen. Verder wordt er een beweegtuin, beschermde tuin en een park ontwikkeld. In Meander bevindt zich activiteitenruimte ’t Kompas, een restaurant en een winkeltje. Tevens is in Meander fitness voor ouderen mogelijk.

St. Jozef

Woonzorgcentrum St. Jozef in Wijchen sloot in juni 2017 haar deuren. Een aantal bewoners van St. Jozef zijn verhuisd naar De Elst.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wonen met zorg in De Elst of over de overige woon- en zorgmogelijkheden in Wijchen? Mail dan naar frontofficewijchen@zzgzorggroep.nl of bel met een van onderstaande nummers.

De Elst

Buizerdstraat 115a
6601 AT Wijchen

06 – 19 30 25 12 (team 1e verdieping)
06 – 51 50 09 81 (team 2e verdieping)


Terug naar wonen met zorg