HomeWonen met zorgDe Elst

De Elst

Wonen met dementie

Zelfstandig wonen in Wijchen-Noord Hof van de Elst; veilig én met zorg nabij

Tussen woon-zorgcomplex De Oogst en basisschool De Buizerd staat De Elst. Een gebouw met drie verdiepingen met daarin 22 appartementen voor mensen met dementie op de bovenste twee etages. Hier zijn ook huiskamers, waar bewoners en mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. Op de begane grond bevinden zich een tweetal  huisartsenpraktijken en een apotheek. De Elst ligt in het park van Hof van de Elst.

Beschermd wonen

De Elst is bestemd voor mensen met dementie. Op deze locatie ontvangen bewoners 24-uurszorg en toezicht in een veilige omgeving. Elke bewoner heeft de privacy van zijn eigen appartement. Het appartement bestaat uit een woonkamer met compacte open keuken, slaapkamer, ruime badkamer en balkon. Er zijn ook kleinere appartementen met zit/slaapkamer beschikbaar. Op elke etage is een huiskamer waar de bewoner anderen kan ontmoeten, waar gezamenlijk gekookt en gegeten kan worden. Het is mogelijk om met twee personen in een appartement van De Elst te wonen. Een van de twee partners heeft dan wel een zorgindicatie nodig.

Woonservicegebied Hof van de Elst

De Elst ligt in woonservicegebied Hof van de Elst. Dit gebied bestaat uit (huur)woningen waar diverse vormen van zorg en ontmoeten mogelijk zijn. Naast diverse woon-zorgcomplexen zijn er een tweetal huisartsenpraktijk en een apotheek gevestigd. Daarnaast is er het plein een Kiosk voor uitleen van hulpmiddelen. Verder is er een beweegtuin, beschermde tuin en een park ontwikkeld. In Meander bevindt zich activiteitenruimte ’t Kompas, een restaurant en een winkeltje. Tevens is in Meander fitness voor ouderen mogelijk.

Meer informatie en rondleiding

Wonen in De Elst kan met een zorgindicatie vanuit de Wet langdurige zorg. Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Bianca Janssen. Bij haar kunt u zich ook opgeven voor de maandelijkse rondleidingen. Deze vinden plaats op iedere laatste dinsdag van de maand om 14.00 uur. Met feestdagen kan de dag van de rondleiding afwijken.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over wonen met zorg in De Elst of over de overige woon- en zorgmogelijkheden in Wijchen? Mail dan naar frontofficewijchen@zzgzorggroep.nl .

De Elst

Buizerdstraat 115a
6601 AT Wijchen

 


Terug naar wonen met zorg