HomeWonen met zorgBerkenhof

Berkenhof

Wonen met dementie

In het Groesbeekse heuvelland ligt Berkenhof, verpleeghuiszorg nieuwe stijl.

Berkenhof biedt een veilig en comfortabel thuis aan dertig mensen met dementie. In Berkenhof zijn tien eenpersoonsslaapkamers en tien tweepersoonsslaapkamers, omgeven door de prachtige natuur in en rondom Park Dekkerswald. Wonen in Berkenhof betekent verzekerd zijn van de beste zorg van professionals, maar ook van de inzet en nabijheid van vertrouwde mantelzorgers.

Om recht te doen aan de eigen leefstijlen en specifieke wensen van dementerenden, ligt het accent van de begeleiding zoveel mogelijk op ondersteuning van de eigen regie. We kijken graag samen met bewoners, hun familie en hun mantelzorgers naar de mogelijkheden, zonder daarbij de beperkingen uit het oog te verliezen. Het uitgangspunt van onze woon- en zorgvisie is dan ook: ‘Ik mag zijn wie ik ben’. Kenmerkend hiervoor is het vlindermodel dat tot uiting komt in de diverse sferen en belevingen die zijn gecreëerd aan het binnengebied, waar alle kamers op uitkomen. Bewoners kunnen vrij ‘vlinderen’, op zoek naar de sfeer waar zij op dat moment behoefte aan hebben. Daarnaast kunnen ze buiten genieten van het groot terras en de veilige, afgesloten tuin.

Op het terrein van Park Dekkerswald ligt naast Berkenhof ook Eikenhorst. In Eikenhorst hebben tweeëndertig personen met dementie een veilig en geborgen thuis.

Wonen op Park Dekkerswald

Wonen op Park Dekkerswald betekent wonen op een unieke plek in Nederland. Een plek die gekenmerkt wordt door rust, natuur, herstel en balans. Veilig en comfortabel wonen in het groen, ver van de hectiek van alledag, maar middenin de samenleving. De komende jaren ondergaat het terrein een grootscheepse metamorfose. De meeste bebouwing maakt plaats voor duurzame, moderne huisvesting, die een natuurlijke eenheid met de omliggende ruimte vormt. Bekijk voor meer informatie over Park Dekkerswald de website www.parkdekkerswald.nl.

Meer informatie over wonen in Berkenhof leest u in de locatiebrochure. Vraag ‘m direct aan (of download de digitale versie)!

Berkenhof

Parklaan 156
6561 LB Groesbeek
T. 024 – 301 77 30
Bekijk Berkenhof via Google Maps

 


Terug naar wonen met zorg