HomeWijkverpleging: professionele zorg bij u thuisMedische zorg

TopicGroesbeek-thuiszorgMedische zorg

Blijft u voor een nierspoeling of de toediening van sondevoeding liever thuis? Of heeft u een infuus nodig voor pijnbestrijding? Ons team van gespecialiseerde (wijk)verpleegkundigen helpt u graag in uw vertrouwde omgeving. Ook hebben wij verpleegkundig specialisten die u verder helpen. Zij zijn expert in een bepaald aandachtsgebied zoals COPD, palliatieve zorg, wondzorg, diabetes en ouderenzorg.

Aanvragen

U kunt rechtstreeks of via uw specialist uit het ziekenhuis, huisarts, Wmo-loket of gezondheidscentrum in contact komen met de wijkverpleegkundige in uw wijk. Samen met u en uw mantelzorger kijkt zij tijdens een afspraak bij u thuis naar wat u zelf nog kunt, wat uw omgeving kan betekenen en waar u hulp van professionals bij nodig heeft. Vervolgens schakelt ze die professionals in, die u verder helpen. Zoals het team gespecialiseerde (wijk)verpleegkundigen of de verpleegkundig specialisten. En zorgt ze dat uw zorg wordt afgestemd met andere hulpverleners die bij u betrokken zijn, zoals uw huisarts.

Vertrouwde gezichten

Om ervoor te zorgen dat u hulp krijgt van mensen die u kent, werken wij met kleine teams. Juist door die geringe omvang, kunnen deze teams snel handelen.

Kosten

Medische zorg is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeringswet (valt onder Wijkverpleging). Hiermee is geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. De kosten worden vergoed door uw zorgverzekering. U betaalt hierover geen eigen bijdrage.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op door te bellen naar onze Zorgcentrale: 024 – 366 57 77.