HomeWijkverplegingDomoticazorg

IMG_20121203_144424Domoticazorg

Zorg op afstand via een iPad

Met de speciale iPad maakt u eenvoudig via een wifi-verbinding (bij u thuis) videocontact met zorgverleners en medecliënten. De Pad kan een aanvulling zijn op de hulp en zorg die u al van ons ontvangt. Het heeft verschillende mogelijkheden, die het u gemakkelijker maken om zelfstandig en veilig te wonen. Zo kunt u met videocontact op afstand contact maken met een medewerker van onze zorgcentrale. U hoort en ziet elkaar. De verpleegkundige of verzorgende van ZZG zorggroep geeft u alle aandacht die u nodig heeft. We noemen dit ‘Zorg op afstand’.

De iPad wordt in verschillende projecten ingezet. Zo gebruiken we hem in projecten met partners, zoals ziekenhuizen en huisartsen. Daar overleggen we online met elkaar en sturen we (veilig) foto’s door, bijvoorbeeld naar een huisarts bij wondbehandeling.

Meer informatie over zorg op afstand leest u in de brochure.

Clavisio sleutelkluis

De inbraakwerende Clavisio sleutelkluis geeft de Wijkverpleging veilige en snelle toegang tot uw woning. Zo hoeft u zich niet ongerust te maken dat u te laat bij de deur bent. Bovendien kan de wijkverpleegkundige uw woning binnen als u een alarmeringsoproep hebt gedaan.

De Clavisio sleutelkluis wordt bevestigd op de deur en als dat niet gaat aan de muur. In beide gevallen verandert er niets aan de bestaande deuren en sloten. In de sleutelkluis bergen we veilig een kopie van uw huissleutel op. Alleen de zorgverleners van ZZG zorggroep kunnen erbij. Zij hoeven minder heen en weer te reizen naar kantoor en de huissleutels blijven veilig bij uw woning.

De Clavisio sleutelkluis is het resultaat van een succesvol domoticazorgproject. De sleutelkluis heeft de hoogste kwalificaties van de Stichting Keurmerk Gevelbouw (SKG), die de inbraakwerendheid van hang- en sluitwerk beoordeelt. U komt mogelijk in aanmerking voor deze dienst als u wijkverpleging heeft van ZZG zorggroep of als wij verantwoordelijk zijn bij personenalarmering.

Bekijk het onderstaande filmpje voor meer informatie over de Clavisio sleutelkluis:

Medido medicijndoos

Dankzij de Medido medicijndoos zijn vergissingen met medicijngebruik verleden tijd. De medicijndoos geeft een signaal wanneer het tijd is om uw medicatie in te nemen en opent automatisch de verpakking. Bent u uw medicatie vergeten, of is er een probleem met de doos, dan neemt de thuiszorg automatisch telefonisch contact met u op. Als het nodig is, komt er een medewerker naar u toe.

De Medido is het resultaat van een succesvol domoticazorgproject. We werken samen met enkele apotheken in ons verzorgingsgebied, die ervoor zorgen dat de juiste medicatie in uw doos aanwezig is. U kunt ervan gebruikmaken als u medicatie gebruikt voor een chronische ziekte en professionele ondersteuning ontvangt bij de inname. De Medido wordt momenteel breed binnen ZZG zorggroep ter beschikking gesteld aan cliënten.

Aanvragen

Om via ZZG zorggroep deel te nemen aan een domoticazorgproject kunt u benaderd worden door uw team wijkverpleging. Ook kunt u uw interesse rechtstreeks aan de medewerkers overbrengen.

Meer informatie

Neem gerust contact op met de afdeling Domoticazorg door te bellen naar onze Zorgcentrale: 024 – 366 57 77.