HomeWijkverpleging: professionele zorg bij u thuisDagelijkse verzorging

Meander34 thuiszorgDagelijkse verzorging

Als het u moeite kost om dagelijkse handelingen voor uw verzorging zelf uit te voeren, kunt u een beroep doen op onze verzorgenden. Zij komen graag bij u langs om u te helpen bij bijvoorbeeld het in en uit bed komen en douchen. Dat doen ze overdag, maar ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend als dat nodig is.

Aanvragen

U kunt rechtstreeks of via uw huisarts, Wmo-loket of gezondheidscentrum in contact komen met de wijkverpleegkundige in uw wijk. Samen met u en uw mantelzorger kijkt zij tijdens een afspraak bij u thuis naar wat u zelf nog kunt, wat uw omgeving kan betekenen en waar u hulp van professionals bij nodig heeft. Vervolgens schakelt ze die professionals in, die u verder helpen. Zoals de verzorgenden uit het wijkverplegingsteam in uw wijk. En zorgt ze dat uw zorg wordt afgestemd met andere hulpverleners die bij u betrokken zijn, zoals uw huisarts.

Vertrouwde gezichten

Om ervoor te zorgen dat u hulp krijgt van mensen die u kent, werken wij met kleine wijkteams. Juist door die geringe omvang, kunnen deze teams snel handelen. Ook hebben ze kennis van lokale voorzieningen, waardoor ze u zo veel mogelijk dichtbij huis kunnen ondersteunen.

Kosten

Dagelijkse verzorging is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeringswet (valt onder Wijkverpleging). Hiermee is geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. De kosten worden vergoed door uw zorgverzekering. U betaalt hierover geen eigen bijdrage.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op door te bellen naar onze Zorgcentrale: 024 – 366 57 77.