Ondanks grote inspanningen van alle betrokken medewerkers onder bijzonder moeilijke omstandigheden heeft
ZZG zorggroep in de recent geopende locatie Mookerhof de kwaliteit van zorg en communicatie niet op niveau kunnen houden. Deze locatie had te maken met een grote en vroege besmettingshaard van het Covid-19 virus.
Vanwege veel zieke medewerkers hebben wij het moeilijke en emotionele besluit moeten nemen om de bewoners tijdelijk te verhuizen naar het Herstelcentrum. 

We zullen er alles aan doen om de ondersteuning van bewoners, familie en medewerkers op alle 26 woonlocaties binnen de mogelijkheden goed te houden en eventueel geschaad vertrouwen terug te winnen.

Wij hebben ons best gedaan om alle betrokkenen zo goed mogelijk te informeren, maar dat was gegeven de omstandigheden lastig. De publiciteit in onder andere het tv-programma Op1 van maandag 13 april heeft tot vragen, emoties en onrust geleid. Daarom laten we een onafhankelijk onderzoek doen naar de oorzaken die geleid hebben tot het verminderen van de kwaliteit van de zorg, de veiligheid van onze medewerkers, de genomen maatregelen en de communicatie daarover met de familie. Wij willen volledige openheid van zaken geven aan alle belanghebbenden.

We begrijpen de zorgen en emoties die de Corona-crisis met zich meebrengt voor bewoners, familie en medewerkers. We hebben buitengewoon veel respect en waardering voor onze medewerkers waarvan nu heel veel wordt gevraagd.