12 februari 2020, aanvulling op onderstaand nieuwsbericht van 11 februari

Het is vreselijk om dit bericht te beginnen met verdrietig nieuws. De bewoner is aan zijn verwondingen overleden. Alle betrokkenen hebben we op de hoogte gebracht. We leven mee met zijn familie, vrienden en anderen die hem lief hadden. De oorzaak van de brand weten we niet. Het vermoeden is dat het hoogstwaarschijnlijk ontstond tijdens het roken van zijn geliefde sigaar. Onze collega’s en alle hulpdiensten hebben snel gehandeld en erger voorkomen. Maar helaas heeft dit voor de bewoner uiteindelijk niet mogen baten. We wensen zijn naasten en de collega’s van Kloostertuin heel veel sterkte toe.

----

11 februari 2020

Vanavond is brand ontstaan in een van de appartementen van woonlocatie de Kloostertuin in Groesbeek. De bewoner van het appartement is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. De familie is direct geïnformeerd. De aanwezige medewerkers hebben zeer alert en adequaat gereageerd, evenals de aanwezige manager. Brandweer, politie, traumaheli en ambulance waren snel ter plaatse en gaven medewerkers ook complimenten over hun directe en juiste manier van handelen.

We zijn erg geschrokken en aangeslagen. Andere bewoners en medewerkers van de Kloostertuin zijn ongedeerd. Zij zijn opgevangen door een team van ZZG, waaronder medewerker traumatische opvang, bereikbare directie, betrokken SO, calamiteitencoördinator en lid van raad van bestuur, die direct naar de locatie zijn toegekomen. Vanavond nog informeren we de belangrijkste betrokkenen bij de Kloostertuin en intern bij ZZG.