HomeNieuwsBoszicht zet iedereen in beweging!

Boszicht zet iedereen in beweging!

Tijdens de Week van de Valpreventie, van 2 t/m 6 oktober, organiseert woonzorgvoorziening Boszicht veel beweegactiviteiten voor bewoners, mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers én wijkbewoners. Een gevarieerd en vol programma met op woensdag 4 oktober de officiële opening van de Beweeghoek.

Het aantal valongevallen onder ouderen blijft stijgen. Dit blijkt onder meer uit onderzoek van VeiligheidNL. Door te bewegen word je fitter en blijf je langer zelfredzaam. Ook ben je minder snel moe. Bewegen hoeft geen saaie training te zijn. Doe het bijvoorbeeld eens in groepsverband! Dan word het ineens heel gezellig.

Woonzorgvoorziening Boszicht in de Nijmeegse wijk Brakkenstein zet de gehele eerste week van oktober iedereen hard aan het werk! Medewerkers komen in sportkleding op het werk en ook het restaurant wordt aangekleed met sportattributen.

Programma

De week wordt geopend op maandag 2 oktober om 10.30 uur door locatiemanager Eric van Pinxteren. Hoogtepunt van de week is de opening van de Beweeghoek op woensdag 4 oktober rond 15.00u. Een plek waar de bewoners dagelijks zelf of onder begeleiding spelenderwijs kunnen bewegen.

Op vrijdag 6 oktober is het afsluitingsfeest. Een dansmiddag voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers onder begeleiding van een professionele dansinstructeur.

Blijf bewegen

Het is ontzettend belangrijk om elke dag weer te bewegen. En dat geldt voor alle leeftijden. De Gezondheidsraad heeft aan de minister van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) advies uitgebracht over nieuwe beweegrichtlijnen.

De richtlijnen voor volwassenen en ouderen zijn:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen.
  • anger, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, bij voorkeur in combinatie met balansoefeningen (voor ouderen).
  • En: voorkom veel stilzitten.

Kom ook in actie in de Week van de Valpreventie!

Als zorgverlener helpen wij ouderen de stap te zetten zo lang mogelijk vitaal te blijven. In de week van 6 oktober 2017, Nationale Ouderendag, houdt VeiligheidNL de jaarlijkse Valpreventieweek. In deze week vragen zij extra landelijke aandacht voor valrisico en -preventie.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Ingrid Schampers, teamcoach Bosrijk: i.schampers@zzgzorggroep.nl of 024 – 3833363.


Bekijk meer nieuws