HomeNieuwsInspiratie met voorstelling Dag Mama

Inspiratie met voorstelling Dag Mama

Publicatiedatum: 20 december 2017

ZZG kiest voor een bijzondere manier om de naasten te waarderen en inspireren. Op 23 januari 2018 organiseerden wij voor medewerkers én vrijwilligers de voorstelling ‘Dag Mama. Een veelgeprezen muziektheatervoorstelling, met opzienbarende lezing en workshop, over omgaan met dementie.

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Theatergezelschap

De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze presenteren de belangrijkste en mooiste inzichten om het béste te kunnen geven, aan de mens met dementie én aan elkaar. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

Dag Mama geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de tv-programma’s Nieuwsuur en Landinwaarts.

Meer informatie

Bekijk www.oudwordenmetzorg.nl voor meer informatie over het theatergezelschap.


Bekijk meer nieuws