HomeNieuwsTiny Rooijendijk ’Longverpleegkundige van het jaar’

Tiny Rooijendijk ’Longverpleegkundige van het jaar’

Publicatiedatum: 27 november 2017

Donderdag 23 november 2017 is tijdens de ledenmiddag longverpleegkundigen longverpleegkundige Tiny Rooijendijk, van ZZG zorggroep, benoemd tot ‘Longverpleegkundige van het jaar’. Deze landelijke vakprijs wordt jaarlijks uitgereikt door de V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).

Duizendpoot

Sinds 2010 werkt Rooijendijk voor ZZG zorggroep. Zij heeft veel kennis van en ervaring met alle facetten die bij longzorg horen. Krachtig aan haar is dat zij deze graag deelt. Zo begeleidt ze wijkverpleegkundigen en longverpleegkundigen, geeft les aan HAN-studenten en Redux-scholing aan huisartsen. Naast haar werk voor ZZG zorggroep is zij praktijkondersteuner bij een huisartsenpraktijk in Cuijk. Daar begeleidt zij de praktijkondersteuners in opleiding.

Ambassadeur ‘Stoppen met roken’

Rooijendijk is passievol ambassadeur van stoppen met roken. Zowel cliënten als medewerkers van ZZG zorggroep kunnen bij haar terecht voor trainingen om van het roken af te komen. Met haar gedrevenheid en veel geduld gaat ze daarbij cliëntgericht te werk. Bij haar staat de cliënt altijd centraal.

Saneringsdeskundige

Als vrijwilliger heeft Rooijendijk een actieve rol gespeeld binnen de V&VN. Zo was ze lid van de saneringscommissie en redactielid van V&VN magazine “Inspiratie”. Ze heeft de werkgroep ‘Saneren’ mee vorm gegeven. Binnen deze werkgroep is een saneringsformulier ontwikkeld dat nu landelijk wordt ingezet. Bovendien wordt scholing gegeven over dit onderwerp. Op saneringsgebied is ze één van de meest bekende longverpleegkundigen van Nederland. Het bestuur van de V&VN waardeert de inzet van Rooijendijk enorm en heeft dan ook unaniem gekozen voor haar als ‘Longverpleegkundige van het jaar’.

 


Bekijk meer nieuws