HomeNieuwsSamenwerking om zorg in Nijmegen te verbeteren

Samenwerking om zorg in Nijmegen te verbeteren

Publicatiedatum: 22 oktober 2018

NOEL (Regio Nijmegen op één lijn) streeft naar verbetering van de gezondheidszorg in de regio Nijmegen. Op 3 oktober hebben de bestuurders van de partijen die deelnemen aan dit initiatief, waaronder ZZG zorggroep, en de Raad van Bestuur van het Radboudumc en CWZ hun handtekening gezet onder het waardedocument.

Daarmee geven de partijen aan dat ze zich zullen inzetten voor verbetering van de gezondheidszorg in de regio Nijmegen. Ze doen dit door de samenwerking aan te gaan en te verbeteren tussen nulde, eerste en tweedelijnszorg en door samen op zoek te gaan naar nieuwe zorgconcepten en innovaties in de zorg. Ziekenhuizen, huisartsenorganisaties, wijkverpleging, welzijn en publieke gezondheid werken samen om de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de zorg voor inwoners van nijmegen te verbeteren en te borgen.

De ondertekening van het waardendocument is een vervolg van de bijeenkomst die NOEL in november 2016 heeft georganiseerd samen met vertegenwoordigers van de twee ziekenhuizen in de regio, het RadboudUMC en het CWZ. Later dit jaar bespreken de partijen in een vervolgoverleg hoe en welke activiteiten ze regionaal organiseren om invulling te geven aan deze intentie tot het verbeteren van de zorg.


Bekijk meer nieuws