HomeNieuwsWijkverpleegkundigen uit regio slaan handen ineen

Wijkverpleegkundigen uit regio slaan handen ineen

Publicatiedatum: 09 april 2019

Iedereen die thuis zorg nodig heeft, wil dat deze zorg is aangepast aan de eigen vraag en ondersteuningsbehoefte. Daarom slaan wijkverpleegkundigen van negen zorgorganisaties de handen ineen en hebben ‘PlatVorm wijkverpleging Gelderland-Zuid’ opgericht.  Het doel van het PlatVorm is om inwoners van regio Gelderland-Zuid de best passende zorg thuis te bieden.

Wijkverpleegkundigen van de verschillende zorgorganisaties maken door het PlatVorm meer gebruik van elkaars kennis en deskundigheid. Zo blijkt de een meer ervaring te hebben met bepaalde chronische aandoeningen en de ander heeft meer mogelijkheden om intensieve zorg thuis te organiseren. Ook de HAN doet mee  zodat opleiding en onderzoek aansluit op de praktijk van alledag. Daarnaast zoeken de wijkverpleegkundigen nauwe samenwerking met huisartsen en andere hulpverleners en ondersteuners in de wijk.

PlatVorm is ook een plek waar wijkverpleegkundigen met elkaar kunnen overleggen als het ingewikkeld is. Zo helpen ze elkaar en leren ze van elkaar. Dat is belangrijk voor de mensen die zij ondersteunen.

Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunde, was te gast bij de aftrap van het PlatVorm. Hij benadrukt het belang van aandacht voor de persoonlijke ervaringen van alledag om het leven te kunnen leiden wat past bij de huidige levensfase. Zo heeft hij de toon gezet en het belang onderstreept van warme, veilige zorg thuis.

 


Bekijk meer nieuws