HomeNieuwsOntmoetingsbrug Wollewei officieel geopend

Ontmoetingsbrug Wollewei officieel geopend

Publicatiedatum: 17 oktober 2019

Vrijdagmiddag 4 oktober was het eindelijk zo ver. De gewenste ontmoetingsbrug op de Wollewei werd in een feestelijke stemming officieel geopend voor pers, publiek en de bewoners. Ondanks het slechte weer was het een geslaagde middag.

Astrid Wolters, locatiemanager Wollewei, ging twee jaar geleden op zoek naar mogelijkheden voor de realisatie van een balkon voor buurtkamer Hommel. De bouw daarvan is op het laatst niet doorgegaan uit financiële overwegingen. Dit werd echter ervaren als een groot gemis, omdat de bewoners van deze buurtkamer veel minder buiten konden zijn dan zij wilden. Wel konden bewoners op het balkon van de eerste verdieping lekker samen buiten zitten en tegelijkertijd toch dicht bij hun vertrouwde buurtkamer en het eigen appartement zijn.

Ontmoetingsbrug tussen de twee balkons

Maar Astrid dacht verder. Zij zag dat een verbinding tussen deze schuin tegenover elkaar gelegen balkons, een enorme meerwaarde zou hebben voor de bewoners. Hierdoor kunnen mensen op de eerste verdieping ook een rondje lopen, wat beter werkt dan een “heen en weertje” bij onrust bij mensen met dementie. Ook kan een bewoner zelf bedenken of hij liever in de zon of in de schaduw zit. Bovendien kunnen bewoners van de beide buurtkamers elkaar nu makkelijker ontmoeten. Al deze overwegingen hebben ertoe bijgedragen dat het idee, in samenwerking van vele mensen, is gerealiseerd.

Belangrijk aandeel subsidieverstrekkers

De bewoners zijn erg blij. Astrid bedankt de betrokken subsidieverstrekkers hiervoor: ‘’Zonder de hulp van Stichting Volksbelang van 1895, Stichting RCOAK, Dr. C.J. Vaillant Fonds en Wooncorporatie Woonwaarts hadden we dit project nooit gerealiseerd”.

Geld ophalen voor Wollewei

Ook Odilia van Schaijk, woonbegeleider van Sprinkhaan heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontmoetingsbrug. Zij liep twee jaar geleden gesponsord de Vierdaagse om geld op te halen voor de ontmoetingsbrug. Ze haalde hiermee 1.030 euro op. ‘’Ik heb me destijds ingeschreven op een speciale Vierdaagse Facebook-pagina. Mensen die wilden meelopen voor het goede doel konden zich op deze pagina inschrijven. Toen heb ik mijn doel bekend gemaakt en ben vervolgens op zoek gegaan naar sponsoren. Uiteindelijk hebben een heleboel mensen ervoor gezorgd dat dit bedrag nog flink is opgelopen. Ik ben blij dat ik Wollewei op deze manier kan helpen’’, lichtte zij toe.

Blij met de ontmoetingsbrug

Alle medewerkers van de Wollewei zijn content met de brug: ‘’Wij zijn er heel erg blij mee en springen nog net geen gat in de lucht. We wachten er al vier jaar op. Vooral op momenten dat het lekker weer was, konden we niet naar buiten toe. Naar beneden toe met alle bewoners was ook geen optie. Daarom ben ik erg blij dat er een mooie oplossing is gekomen’’, vertelt Miranda Van Wees, woonbegeleider van Hommel.

Om 16.00 uur is de ontmoetingsbrug officieel geopend. Willy Lenoble, bewoner van Hommel, en Suzanne Vallentgoed, bewoner van Sprinkhaan, hadden de eer om vanuit hun eigen buurtkamer ieder een lint door te knippen. Daarmee was de verbinding officieel een feit.  Hierna kregen alle bewoners en bezoekers de gelegenheid om over de brug heen te lopen . Daarna was het tijd voor een borrel met hapjes om zodoende de officiële opening te vieren.


Bekijk meer nieuws