HomeNieuwsDe Globe 10 jaar: wereld van verschil!

De Globe 10 jaar: wereld van verschil!

Publicatiedatum: 10 januari 2018

In oktober 2017 was het volop feest voor de bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en iedereen uit de wijk. De Globe bestaat 10 jaar!

We schrijven circa 2002: in het centrum van Nijmegen is behoefte aan een woonvoorziening voor ouderen met dementie. ZZG zorggroep wil graag, innovatief, voor hen een kleinschalige beschermde woonvorm realiseren, samen met een woningcorporatie. In Bottendaal wordt de Dobbelmanfabriek gesloopt en op dat terrein komt daar ruimte voor. Talis gaat er aan de slag, voor ZZG zorggroep, maar ook voor Pluryn en Driestroom.

Medio 2007 is het zover: De Globe wordt opgeleverd! Het is een kleinschalige voorziening die woonruimte biedt aan ouderen met dementie, begeleid wonende cliënten van Pluryn en Driestroom en mensen met verschillende leefstijlen en culturele achtergronden.

We zoeken altijd een oplossing

“Wat ben ik ongelooflijk trots op wat medewerkers en vrijwilligers, bewoners en mantelzorgers en alle
andere betrokkenen in de afgelopen 10 jaar met De Globe in de wijk tot stand hebben gebracht. Tussen start en nu is er ook een wereld van verschil: van eerst nog organisatiegericht, werken we nu huiskamergericht. Met in elk van de drie huiskamers daarom een eigen sfeer. Vanuit de bewoner wordt in mogelijkheden gedacht, liefst met zijn naasten en de vrijwilligers. En kan iets niet binnenshuis of in de tuin dan zoeken we naar oplossingen in de wijk, samen met andere organisaties, buurtgenoten en ondernemers.” Ricky Hendriks, manager De Globe

Jubileumboekje

In het kader van het 10-jarig bestaan is een prachtig jubileumboekje gemaakt. Dit geeft een beeld van hoe ze tot hier gekomen zijn. Highlights en quotes van medewerkers en andere betrokkenen, dagboekfragmenten van de mantelzorger, een gedicht van Nijmeegs voormalig stadsdichter Frouke Arns… En natuurlijk ontbreken wensen en ideeën voor verbetering niet: daar werken we aan! De Globe blijft een wereld van verschil…

De Globe deelt graag haar verhalen met jullie allemaal. Veel leesplezier!

Jubileumboekje De Globe 10 jaar: wereld van verschil! (pdf)


Bekijk meer nieuws