HomeNieuwsBoszicht op weg naar het nieuwe wonen en werken

Boszicht op weg naar het nieuwe wonen en werken

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Afgelopen halfjaar onderzochten we de toekomstmogelijkheden van woonzorgcentrum Boszicht. Hieruit bleek dat het gebouw voor de huidige doelgroep niet toekomstbestendig is en een renovatie niet rendabel is. Daarom is besloten dat we een nieuwe woonvoorziening op een andere locatie gaan bouwen.

Het gebouw Boszicht is al bijna 50 jaar oud. In de huidige staat voldoet het steeds minder aan de toenemende complexiteit van de zorgvraag van haar bewoners. Bovendien kunnen de medewerkers van Boszicht hun werk niet optimaal conform de arbo-eisen uitvoeren. Daarom zijn eind 2017 de mogelijkheden om Boszicht te renoveren en toekomstbestendig te maken voor bewoners met een complexe zorgvraag, uitvoerig onderzocht.

Het onderzoek heeft zich gericht op de huidige staat en de duurzaamheid van het gebouw, het verouderde zorgcommunicatiesysteem, de vraag/aanbod van zorgappartementen in de wijk, de kwaliteitsstandaard van ZZG zorggroep en de hoogte van de financiƫle investeringen. Dit alles maakt dat het gebouw voor de huidige doelgroep niet toekomstbestendig is.

Een renovatie blijkt niet rendabel te zijn. Daarom is besloten dat we op termijn afscheid gaan nemen van de locatie Boszicht en op zoek gaan naar een goedkoper en beter alternatief; het bouwen van een nieuwe woonvoorziening op een andere locatie.

Wanneer?

Het is onze ambitie om binnen drie jaar te verhuizen. Daarbij realiseren we ons dat de duur van een nieuwbouwproject afhankelijk is van verschillende factoren. Voorlopig verandert er niets aan het wonen en werken in Boszicht.


Bekijk meer nieuws