HomeHerstelcentrumTarieven en verzekering

IMG_20140704_130548Tarieven en verzekering

Er bestaan verschillende mogelijkheden voor de financiering van uw verblijf in het ZZG Herstelcentrum. Het kan met een indicatie via de zorgverzekeringswet, Wlz (Wet langdurige zorg) of via een persoonsgebonden budget. Of er voor u extra kosten aan verbonden zijn, hangt af van uw verzekering en de eventuele extra diensten waar u gebruik van wilt maken. Wij informeren u graag over de individuele mogelijkheden.

Wlz-verzekerde zorg en Geriatrische Revalidatie Zorg

Gasten die naar het Herstelcentrum komen of naar ons worden verwezen, hebben hiervoor meestal al een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Voor overbruggingszorg is meestal een ZZP 5, 6 of 9b van toepassing. Voor revalidatie wordt u veelal door het ziekenhuis verwezen, aansluitend op een ziekenhuisopname. Deze Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) wordt dan vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit uw basispakket zorgverzekering (ZZG Herstelcentrum valt hierbij onder categorie verpleeghuizen).

De standaard verblijfskosten zijn bij de Wlz-verzekerde zorg inbegrepen, maar u betaalt een deel van de kosten zelf. Deze eigen bijdrage voor de Wlz is wettelijk geregeld. De hoogte hiervan wordt vastgesteld door het Centraal Administratiekantoor (CAK). Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met CAK. Bel 0800- 0087 (gratis) of kijk op www.hetcak.nl

De standaard verblijfkosten zijn bij de GRZ-verzekerde zorg inbegrepen. U betaalt alleen de jaarlijkse eigen bijdrage aan de zorgverzekeraar.

Upgrading naar éénpersoonssuite kost € 20,-
In de Wlz- en GRZ-verzekerde zorg is overnachting in een éénpersoonskamer in tweepersoonssuite begrepen. Dat wil zeggen dat u een eigen zit/slaapkamer heeft en de pantry en badkamer met één andere gast deelt. Tegen bijbetaling van € 20,- per nacht kunt u beschikken over een éénpersoonssuite met een eigen pantry en badkamer.
Indien er medische noodzakelijke redenen zijn, dan verblijft u in een eenpersoonssuite zonder bijbetaling.

PGB (Persoons Gebonden Budget)

Heeft u een PGB, dan kunt u dit gebruiken om de zorg die u nodig heeft in het Herstelcentrum te bekostigen. Hierover moeten vooraf afspraken met uw zorgverzekeraar worden gemaakt. Daarnaast brengen wij de verblijfskosten in rekening. Overigens is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar ook de verblijfskosten helemaal of gedeeltelijk vergoed.