HomeHerstelcentrumDe ligging

IMG_20121120_162928_1De ligging

Het ZZG Herstelcentrum maakt deel uit van Park Dekkerswald, gelegen in het bosrijke gebied tussen Nijmegen en Groesbeek. Het park is zeer veelzijdig: of u nu houdt van tuin, bos, veld of erf, het is er allemaal en u kunt er naar hartenlust van genieten. De goed begaanbare en rolstoelvriendelijke paden die alle gebieden op het terrein met elkaar verbinden vormen de ‘levensaders’ van het park. Het Herstelcentrum maakt op een vanzelfsprekende manier onderdeel uit van dit landschap. Door het gebruik van natuurlijke materialen, veel daglicht en aardse kleuren vormen binnen en buiten één geheel.

Helende werking van de natuur

De helende werking van de natuur is een van de redenen waarom het Herstelcentrum juist op deze plek is gebouwd. De ruimte, frisse lucht, de vogels en de rust: het zijn allemaal factoren die bijdragen aan uw herstel. Het Herstelcentrum ligt in het bosrijke deel van het park en heeft een binnentuin die alleen vanuit het gebouw toegankelijk is. Tevens beschikt het centrum over een revalidatietuin, waar onze gasten kunnen oefenen met lopen op een wisselende ondergrond.

Park Dekkerswald

Park Dekkerswald is een veelzijdig woon- en zorgpark, met faciliteiten voor diverse doelgroepen. Naast het Herstelcentrum zijn er ook kleinschalige woonvormen voor zowel dementerenden als voor mensen met een intensieve somatische zorgvraag. De komende jaren zullen er nog tal van voorzieningen bijkomen. Zo verhuist het Universitair Centrum voor Chronisch Zieken, dat ook op het terrein gehuisvest is, naar een nieuw gebouw en zal er een groot aantal woningen met zorgindicatie worden gerealiseerd. Voor meer informatie over Park Dekkerswald kijkt u op de website: www.parkdekkerswald.nl.

Kapel Onder de Bogen

Centraal gelegen in het park vindt u de gerestaureerde Kapel Onder de Bogen, een multifunctioneel centrum. Een plek voor ontspanning en bezinning voor alle bewoners en gasten van Park Dekkerswald. Het centrum biedt ruimte voor allerlei (muzikale) optredens, exposities, congressen en symposia. Maar de Kapel houdt ook haar oude functie in ere als plek van rust en zingeving. Vroeger was het gebouw voor de kloosterzusters die in het sanatorium werkzaam waren een oase van rust in de hectiek van alledag. Dat blijft. Er is een stilteruimte en een ruimte om vieringen te organiseren.