HomeZZG HerstelcentrumDagbehandeling

Dagbehandeling

Als het thuis door uw afnemende lichamelijke gezondheid wat minder gaat, dan kan dagbehandeling uitkomst bieden. U komt een aantal dagen in de week naar het ZZG Herstelcentrum. En volgt een dagprogramma dat op uw mogelijkheden, wensen en behoeften is afgestemd. Dagbehandeling draagt zo bij in het behoud van wat u nu nog kunt of zorgt zelfs voor verbetering. Dit helpt u om u zo zelfstandig mogelijk veilig thuis te laten wonen. Het kan verdere achteruitgang voorkomen en biedt u een prettige daginvulling. Bovendien ontlast het uw mantelzorger(s) die tijdens uw dagbehandeling tijd krijgt voor zichzelf.

Een dag op de dagbehandeling bestaat uit het volgen van diverse therapieën, meedoen aan ontspannende activiteiten, rust nemen en het krijgen van structuur.

Mevrouw van Ooijen uit Nijmegen, cliënt:
“In het begin zag ik er een beetje tegenop. Ik dacht dat het ging om dagbesteding. Daar ben ik toch nog wel iets te jong voor hoor! Maar het gaat om dagbehandeling, waarbij je professionele therapieën volgt. De begeleiding daarbij is echt super.”

Aanmelden en intake

Voor dagbehandeling is een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (www.ciz.nl) nodig. Meestal is uw huisarts, wijkverpleegkundige of specialist bij deze aanvraag betrokken. Vervolgens krijgt u thuis bezoek van onze casemanager en de verpleegkundig specialist. U gaat met elkaar in gesprek over uw wensen, mogelijkheden en beperkingen die u in het dagelijkse leven ervaart. Indien dagbehandeling iets voor u kan betekenen en er is plaats, dan start het dagbehandelingstraject.

Kosten
Dagbehandeling wordt vergoed vanuit Wet langdurige zorg (Wlz). Het kan zijn dat u een eigen (kleine) bijdrage moet betalen. De hoogte hiervan stelt het CAK (www.hetcak.nl) vast.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dagbehandeling in het Herstelcentrum? Dan kunt u contact opnemen met de casemanager of de verpleegkundig specialist van de dagbehandeling in het Herstelcentrum. Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 024 – 301 71 06 en per mail via dagbehandeling@zzgherstelcentrum.nl.