Vaccinaties cliënten

Afgelopen jaar hebben we allemaal ervaren hoe groot de impact van corona is op medewerkers, bewoners, cliënten en patiënten. En nog steeds. Corona raakt ons hard en dat is pittig voor iedereen. Daarom moeten we met elkaar corona onder controle krijgen. 

Ons uitgangspunt: zoveel mogelijk cliënten en medewerkers het vaccin
Als veel mensen zich laten vaccineren kan het leven stap voor stap weer iets normaler worden. Daarom zetten we ons er maximaal voor in dat zoveel mogelijk cliënten en zorgmedewerkers zich laten vaccineren. 

Altijd eigen keuze
Natuurlijk is de keuze uiteindelijk altijd aan u als cliënt of cliëntvertegenwoordiger. We helpen u graag met het maken van een afgewogen keuze. 

Vaccinatie via ZZG
Cliënten in woonlocaties en patiënten die verblijven in het Herstelcentrum krijgen de vaccinatie via ZZG. Een uitzondering hierop zijn cliënten uit woonlocaties die nog hun eigen huisarts hebben. Zij krijgen de vaccinatie via hun huisarts.

Update 7 mei 2021

Tweede inhaalronde vaccineren
Gisteren en vandaag staat de tweede inhaalronde gepland voor een aantal bewoners van de woonlocaties en patiënten van het Herstelcentrum. Zij kregen begin april hun eerst vaccinatie.

Update 1 april 2021

Inhaalronde vaccineren
Donderdag 1 april en vrijdag 2 april hebben we een inhaalronde vaccineren. Deze inhaalronde is voor bewoners van de woonlocaties en patiënten van het Herstelcentrum die om een bepaalde reden nog niet eerder een coronavaccinatie hebben gekregen of nu de tweede vaccinatie moeten krijgen. Een mobiel prikteam komt langs om de bewoner op zijn/haar locatie te vaccineren.

De bewoners die nog hun eigen huisarts hebben, krijgen hun vaccinatie via hun huisarts.

Update 29 maart 2021

Versoepeling bezoekregeling woonlocateis bij volledige vaccinatie
We staan te popelen om terug te gaan naar ons leven zonder corona. We vinden het steeds lastiger om te gaan met de huidige maatregelen. Vooral nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn. Op dit moment is er een versoepeling voor de bezoekregeling. Lees hierover meer in het volledige nieuwsbericht

Update 5 maart 2021

Stand van zaken 
De meeste cliënten van woonlocaties en het Herstelcentrum kregen eind februari hun tweede vaccinatie. Er komt nog een inhaalronde voor cliënten die om een of andere reden nog maar een vaccinatie heeft gehad of nog niet eerder is gevaccineerd (omdat bijvoorbeeld een client pas bij ZZG is komen wonen).

Veelgestelde vragen

Op deze pagina leest u de antwoorden op veelgestelde vragen over de vaccinaties voor cliënten.